Subscribe

KGBT 6.Tur || Tek İsim Tek Kader - John Green & David Levithan | 1.Gün - YORUM

5/05/2015, BY Unknown -


Will Grayson

Ya çılgın dostunuz hayatınızla dalga geçen bir müzikal sahneliyorsa

Ve hoşlanmadığınızı sandığınız kız sizden hoşlanmaya başladıysa?


Öteki Will Grayson

Ya yapayalnız hissettiğiniz bu dünyada tek gerçeğiniz depresyonunuzsa
Ve hiç tanışmadığınız birine sırılsıklam âşık olduysanız?



İkisinin de ismi Will Grayson;

İkisi de Şikago'da yaşıyor
Ve ikisi de on yedi yaşında…
Ortak bir de dertleri var:
Aşka duydukları su katılmamış korku…



"Bu romanda hayat var." 

-Entertainmentweekly.com-


"Okurları hem kahkahaya boğacak, hem ağlatacak hem de herkese avaz avaz şarkı söyletecek." 

-Kirkus Reviews-


"Süperstar yazarlardan neşe dolu bir ortak çalışma." 

-The Daily Beast-


"Genç âşıklar, tutku, entrika, öfke, acı ve arkadaşlığa dair harika bir öykü." 

-Booklist-


Herkese Merhaba
KGBT olarak 7. tur kitabımızla karşınızdayız.

Kitap yorumuzuza geçmeden önce çok kısa konusundan bahsedelim.

İsminden de anlayacağınız gibi kitabımızda aynı isim ve soy isme sahip iki tane Will Grayson var.
İkisi de 17 yaşında olan karakterlerimizin hayatını anlatan bir kitap.
İlk Will Grayson  lise öğrencesi ve en yakın arkadaşı eşcinsel olan Tıfıl Cooper, ikinci Will Grayson ise oda lise öğrencisidir ama onun en yakın arkadaşı değil kendişi eşcinseldir.

Aynı isim ve soy isime sahip karakterlerin anlatıldığı bu tarz bir kitabı ilk defa okudum. Birbirleriyle isim ve soy isimleri dışın da hiç bir ortak notası olmayan farklı şehirlerde yaşayan iki kişinin ilginç bir şekilde karşılaşmasını okuyacaksanız.
1. karakterimiz olan Will, John Green tarafından yazılan  karakterimiz. 17 yaşında lise öğrencisi eş cinsel bir en yakın arkadaşa sahip olmak dışında hayatı gerçekten sıradan ve normal olan karakterimiz.
2. karakterimiz olan Will ise David Levithan tarafından yazılan, oda 17 yaşında ama öteki Will'in aksine kendisi eşcinsel.
Karakter olarak da birbirlerinden çok farklılar, birisi çekingen ve kendi kabuğunda yaşarken diğer daha asi ve birazda depresyonda bir karakter.
Kitabın dikkat çeken bir diğer karakteri ise ki bana göre ana karakter kadar çok vardı, 1.Will'in en yakın arkadaşı Tıfıl Cooper. Çoğu zaman bu çocuğu çok sevsem de kitap da o kadar iri olarak anlatıldı ki tipinin sertliği ve karakterinin yumuşaklığı arasında bir türlü bağlantı kuramadım.
Hayatım şu an paramparçaymış gibi hissediyorum. etrafda bir sürü kağıt parçası var sanki ve birisi vantilatörü açmış gibi, ama seninle konuşmak vantilatör kısa süreliğine de olsa kapanmış hissi veriyor. sanki bir şeyler artık anlam kazanıyormuş gibi. parçalarımı topluyorsun ve bunun için minnettarım.

1.Will'in arkadaşlarıyla konsere gidip kimlikten dolayı içeri alınmamasıyla, 2. Will'in ise internetten tanışıp aşık olduğunu düşündüğü çocukla buluşmak için aynı şehre gelir karşılaşmasıyla olayların akışı bir anda değişiyor.
Will konsere giremediğinden arkadaşlarına bir şaka yapmak için erotik shopa girer, aynı anda diğer Will ise buluşmak için ilk defa geldği bu şehirde İsaac 'in neden onunla bir erotik shopda buluşmak istediğini bile sorgulamadan içeri girer ve beklemeye başlar.
1.Will aldığı dergiyi ödemek için kasada beklerken sahte kimlikteki isimle, kredi kartında ki isim birbirini tutmayınca bir karmaşa yalanır ve o sırada diğer Will adını ve soy adını duyunca şaşırır.
Bu şekilde tanışan iki Will dışarı çıkıp biraz sohbet etmeye başlayınca 1.Will knsere neden giremediğini 2. Will ise İsaac'in neden gelemediğinin sebebini anlatıyor. Wll ve İsaac olayın da gerçekten çok şaşırmıştım hiç beklemediğim bir şey oldu..
Seni sevmeyecek birini seversin çünkü karşılıksız aşkı atlatabilirsin ancak bir zamanlar karşılık bulup da bitmiş bir aşkı atlatamayabilirsin.

Ve kitap bu ikilinin bir birlerinin hayatına girdikten sonra yaşadıkları olayları anlatarak ilerliyor.
Kitabın konusu belli aldıktan sonra vay efendim bu ne böle, midem kaldırmıyor felan dememek için dikkatli araştırıp alın derim ben. Kitap tamamen eşcinsel bir ilişki üzerine kurulu değil. Aynı zamanda öle +18 lik sahne barındıran durumlarda yok. Zaten karakter 17 yaşında bu tarz kitaplara biraz objektif bakara okuyorsanız eğer sizi rahatsız etmeyecektir ki beni etmedi.
Dediğim gibi sadece bir Will eşcinsel diğer Will değil. Yani tamamen bunu üzerine dayalı bir kitap da değil.

Ben kitabı beğendim hatta bazı yerlerde baya baya eğlendim. İki farklı hayat okumak her zaman ilgimi çekmiştir. Konu olarak da beni rahatsız etmedi, biraz argo kelimeler mevcut ama oda karakterin yaşıyla alakalı bence ki 30 yaşnda bir erkek karakteri olsaydı onlar gibi konuşmazdı. Fakat şöylede bir durum var bu kitabı okuyanların yaş ortalamasına göre argo fazlamıydı, evet fazlaydı.
Bunun farkı gayet açık anlaşılıyor bence.

Aynı zaman da çok akıcıydı beni sıkan çok bir şey olmadı.Sadece bazı yerlerde konuların üzerine çok durulduğunu düşündüm o adar onun dışında gayet rahat bitirdim kitabı. Ve çeviri de bence çok iyiydi.
John Green'in okuduğum 3. kitabı oldu. İlk aşk ve Aynı yıldızın altında'ya göre kıyasla bence farklı olmasının sebebi David olmuş. Çünkü sanırım John aynı tarz karakterleri yazmayı seviyor. İşin içine farklılık katan David'in karakteri olmuş.

Yazar | John Green & David Levithan
Yayınevi | Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı | 330
Fiyatı | t 30,00
Çeviri | Çiçek Eriş
Goodreads | 3.92

PUANIM:







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder